Isolatiemaatregelen woningen, 1982-2001

U bekijkt op dit moment een archiefversie van deze indicator. De actuele indicatorversie met recentere gegevens kunt u via deze link bekijken.

Ontwikkelingen

Het aantal woningen met al de verschillende isolatiemaatregelen neemt jaarlijks nog gestaag toe. Een belangrijk deel van deze groei wordt veroorzaakt door de bouw van circa 70 000 tot 90 000 goed geïsoleerde nieuwbouwwoningen per jaar. Dubbel glas is de meest voorkomende isolatievorm. Ruim een kwart van de woningvoorraad heeft zowel dubbel glas, muur-, dak- als vloerisolatie, terwijl in 6% van de woningen elke vorm van isolatie ontbreekt.

Bronnen

  • EnergieNed (2001 in voorbereiding). BAK, 2001. EnergieNed, Arnhem.

Relevante informatie

  • Meer informatie over woningisolatie is te vinden bij EnergieNed. EnergieNed is de branche-organisatie voor alle bedrijven, die in Nederland actief zijn in productie, transport, handel of levering van gas, elektriciteit en warmte.

Technische toelichting

Naam van het gegeven
-
Omschrijving
-
Verantwoordelijk instituut
-
Berekeningswijze
-
Basistabel
-
Geografische verdeling
-
Verschijningsfrequentie
-
Betrouwbaarheidscodering
-

Archief van deze indicator

Actuele versie
versie‎
07
Bekijk meer Bekijk minder
versie‎
06
versie‎
05
versie‎
04
versie‎
03

Referentie van deze webpagina

CBS, PBL, RIVM, WUR (2024). Isolatiemaatregelen woningen, 1982-2001 (indicator 0383, versie 03,

) www.clo.nl. Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), Den Haag; PBL Planbureau voor de Leefomgeving, Den Haag; RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, Bilthoven; en Wageningen University and Research, Wageningen.